Sunday, August 17, 2008

kawin2..


arini aku tolong kawan aku buat catering ntok kompeni bapak dia...

best jgak..

dapat makan free dengan duit poket sikit...

hahahha...

biase lah..

life as a student...strugle lah skit...

anyway aku bukan nak citer pasal bnde ni...

aku nak citer pasal kenduri kahwin sekarang ni..

sekarang ni kalau anda semua perasan hampir semua kenduri kahwin ni dah pakai 'wedding planner' dan 'catering services'...

dah tak mcm dulu lagi dah..

tak ada lagi suasana berkampung and semangat gotong royong...

bak kata orng dah tak semeriah dulu..

terutama sekali di kawasan2 bandar2...

memang kita dah tak nampak lagi dah mcm dulu..

bila semua ni terjadi ada beberapa perkara yang hilang tanpa kita sedari...

sebagai contoh..

di waktu kenduri macam inilah sanak saudara kenal mengenali antara satu sama lain..

ayah2 dan ibu2 memperkenalkan pak cik2, mak cik2, tok wan, pak teh dan macam2 lagilah pada anak2 mereka..

jiran2 tetangga dekat dan jauh datang bertandang membantu dalam persiapan...

namun begitu suasana begini amat jarang lagi kelihatan...

di kampung2 pun suasana sudah amat berkurangan...

masing2 dengan hal sendiri...

lama kelamaan mungkin kita hanya akan melihat suasana begini hanya di tempat2 tertentu macam mini malaysia saje agaknyer...

well..let just see what will happend...

just missing the good old days...

~salam~
A.D.A.M

1 comment:

Emilio said...

http://deciloquequierass.blogspot.com/

Good Bloog my friend!! Congratulations!!

good luck!! See you!