Wednesday, February 3, 2010

pulau ketam...


semalam 3 februari 2010 pihak pejabat pendaftaran telah turun ke pulau ketam bagi menjalankan aktiviti permohonan mykad pada penduduk2 di kawasan itu..

sesi temuduga dan ujian dijalankan ke atas semua pemohon2 ini..inisiatif ini telah digerakkan oleh pihak mca parlimen kapar..seramai 184 pemohon terlibat dalam sesi kali ini..

sebelum ini sesi sebegini juga pernah dijalankan oleh pihak pejabat pendafatarn di dewan hamzah klang untuk masyarakat india yang digerakkan oleh mic kapar..

tapi apa yang ingin saya tegaskan dalam posting kali ini ialah sikap kedua2 kelompok ini..masyarakat di pulau ketam ini telah banyak menerima nikmat dari pihak kerajaan negeri b.n sewaktu memerintah dahulu..puluhan juta telah dihabiskan untuk menaik taraf hidup mereka..tetapi pada pru12 march 2008 dahulu satu tsunami telah melanda..

kesemua peti undi bagi dun selat klang kawasan pulau ketam telah dimenangi oleh pas..dimana silapnya??? nak dikatakan mereka tidak diberi perhatian sebelum pru 12 mereka telah diberi nikmat terbaru apabila projek kabel elektrik dasar laut bernilai 200 juta telah dimulakan untuk mereka..

projek bekaln air bersih juga telah lama direalisasikan di bawah pemerintahan b.n dan umno..apalagi yang mereka mahu??? bagi saya mereka telah lupa jasa baik umno dan b.n pada mereka sehingga mereka hanyut dibuai hasutan pakatan haram..

pun begitu mereka masih tidak dibiarkan oleh b.n..contoh terbaik ialah aktiviti pemerolehan mykad semalam yang di gerakkan oleh mca..kalau betul pakatan haram ingin menegakkan negeri kebajikan mengapa mereka tidak mengerakkan aktiviti ini lebih awal..

sedarlah wahai rakyat negeri selangor..apa yang dilakukan oleh pihak pakatan haram hanyalah retorik semata2..jika adapun hanya sekadar ingin memperoleh publisiti sahaja..

1 comment:

YANG GAMBI said...

Salam bro, inilah dari golongan yang tidk pernah bersyukur dan berterima kasih....... apa nak buat.