Tuesday, April 20, 2010

zaid ibrahim..(dia melayu ke....)lahir di kota bharu kelantan...kemudian belajar di salah sebuah sekolah ternama di malaysia seterusnya melanjutkan pelajaran di uitm (dahulunya itm) dalam bidang undang-undang..layak unntuk menjadi peguam bermula tahun 1987 kira-kira 23 tahun lalu..

bermula dari situ dia memulakan karier beliau menjadi salah seorang peguam ternama di malaysia sehingga pada tahun 2008 zaid ibrahim & co. diiktiraf sebagai syarikat guaman terbesar di malaysia..

mula aktif dengan umno pada tahun 2000..menang di kota bharu pada tahun 2004..digugurkan sebagai calon pada 2008..diangkat sebagai senator oleh tun abdullah dan menjadi menteri di jabatan perdana menteri..

setelah menjadi menteri belang sebenar zaid ibrahim dapat dilihat..mempersoalkan beberapa tindakan mantan perdana menteri tun mahathir dan mempersoalkan penahanan I.S.A ke atas beberapa ahli Pakatan Riot..beliau kemudianya meletak jawatan dan menyertai Parti Kencing Rakyat...

kontroversi tidak pernah hilang dari zaid ibrahim..antaranya:

1. mempersoalkan tindakan tun dr mahathir dalam krisis kehakiman 1988

2. menjatuhkan maruah tun dr mahathir dalam inquiry klip video linggam

3.mempersoalkan kebijaksanaan ke bawah duli tuanku yang dipertuan agong dalam perlantikan datuk seri najib tun razak sebagai perdana menteri

4.menyokong pembukaan uitm kepada bukan bumiputra

5.mempersoalkan hukum hudud dan menyokong agenda murtad

jelas terbukti yang zaid ibrahim selama dalam umno menjadi duri dalam daging dan proksi pada anwar aljuburi..pada pihak hamPAS yang suka memainkan soal moral..mana moralnya anda memilih zaid sebagai calon di hulu selangor..seorang kaki minum dan judi..anti hudud dan pro murtad..

pada pengundi-pengundi di hulu selangor anda fikirkanlah yang terbaik..BN boleh merubah nasib anda..

2 comments:

YANG GAMBI said...

Bro, insyaAllah, pengundi-pengundi di HUlu Selangor akan mengenepikan manusia yg sejenis dengan Anwar.......

Unknown said...

Salam Perjuangan,

Kami dari Unit Media Wangsa Maju ingin mengucapkan syabas buat anda kerana pengendalian blog anda yang begitu menarik dan artikel2 yang tangkas dan berani.

Kami ingin menjemput anda mengunjungi blog kami di www.mediawangsamaju.blogspot.com dan berikan komen2 yg bernas di setiap artikel yang kami kemaskini.

Kami juga mengalu2kan penyertaan anda sebagai salah seorang follower di blog kami.

Kami telah link blog anda dalam senarai blog pilihan di blog kami.

Di harap kita dapat bekerjasama dengan lebih baik di masa akan datang.

Sekian.

AMAT
Crew Unit Media Wangsa Maju